Otthonszerető, aki odúval ábrázolja a fát?!

Nyomtatás
Megjelent: 2011. október 13. csütörtök

Már a cím hallatán minden grafológiához és pszichológiához értő olvasó joggal ráncolja össze a homlokát. Nem akarjuk megbántani a Borsban leközölt cikk grafológusnak nevezett szerzőjét kritikánkkal, ezért kerüljük nevének leírását.

Döbbenten nézzük grafológus kollégáimmal a mai -2011.okt.13-án- Bors újságban megjelent Rejtett énünkről árulkodnak a firkák című cikket. A mellékelt öt farajz alatt vastagon szedve a tömény félreértelmezéseket olvashatjuk.

A levél nélküli, félig kiszáradt, odvas fáról legzsengébb hallgatóinknak sem jutna eszébe, hogy a "szórakozott professzor fájá"-nak titulálják, aki a "vadregényes élményekre is nyitott... és a jövő felé fordul." Egy szintén sérült, teljes gyökérzetével megrajzolt fában,- melynek törzse több helyen is megtört- szerzőnk kedvességet, fiatalságot, üdeséget vélt felfedezni, sőt, szerinte a töredezett és kacskaringós törzs vidám, fantáziadús, ötletes és játékos szellemiséget takar....

Sajnos sokat árt a grafológia tudományának, amikor a patológiás rajzokban nem azt fedezi fel a rajzelemző, hogy kliensének kompetens szakember segítségére lenne szüksége.

 

A cikkünkben szereplő illusztráció nem a fent nevezett újságban jelent meg.  A rajzokat természetesen nem mutathatjuk be, mivel a szerzői  és kiadói jogokat tiszteletben tartjuk.

Joomla 1.6 Templates designed by Joomla Hosting Reviews