Teszteld magad! 2.

Nyomtatás
Megjelent: 2011. szeptember 23. péntek

A teszteléshez nem kell mást tenned, mint egy A/4-es lapra (nem kockás, nem vonalas, sima lap legyen)10-12 sort kell írnod. A téma bármi lehet, pl. mit csináltál ma, mi lesz a hétvégi programod.

Nézd meg írásodat a dőlésszög szempontjából! Álló, jobbra-, vagy balra dőlő betűkkel írsz? Az első benyomás után gondosan nézd át betűnként az írást. Vannak-e olyan betűk, melyek dőlésirány szempontjából kilógnak a sorból? Egyszer-egyszer fordul ilyen elő, vagy rendszeresen?

 

Amennyiben úgy találod, hogy csak bizonyos betűk -és mindig ugyanazok- térnek el a szokásos dőlésiránytól, nézd meg az adott betű szimbolikai jelentését, (hamarosan a cikkek rovatban megtalálod) majd tedd fel magadnak a kérdést: - Mit csinálok másképpen az adott területen? - Miért zavar ez engem?

Ha erősebb dőlésszög-ingadozást vélsz felfedezni soraidban, netalántán te magad direkt változtatod soraidban a betűk irányát -mert több módon is szeretsz írni-, tedd fel az alábbi kérdést magadnak:-Ért-e mostanában nagyobb érzelmi trauma?

Amennyiben a válaszod igen, akkor az érzelmi  feldolgozás után betűid megnyugszanak, visszaáll eredeti írásmódod. Amennyiben a válaszod nem, akkor kérdezd meg magadtól: - Biztosan kiszámítható vagyok a környezetem számára? - Következetes vagyok? - Hűséges, vagy elkötelezett vagyok?

A dőlésszög-ingadozás létrejöhet bizonyos érzelmi megpróbáltatások hatására, gyógyszerek mellékhatásaként (hangulatjavítók, antipszichotikumok) illetve a kiforratlan személyiség jelzője lehet.Amennyiben az előbb felsorolt hatások elkerülték az írót, abban az esetben - a dőlésszög váltás nagyságának függvényében - következetlenséget, kiszámíthatatlanságot, váratlan érzelmi reakciókat, érzelmi elkötelezetlenséget állapít meg a grafológus.

21 éves korig elfogadja a grafológia a kisebb dőlésingadozást, de ez után a kor után már illik "beérni".

Joomla 1.6 Templates designed by Joomla Hosting Reviews